Ga naar Content
Alkmaar

Grote onduidelijkheid over het wel of niet laten doorgaan van Koningsdag

18 maart 2020, 17.07 uur
Door: Redactie · Foto: ANP / NH Nieuws

Alkmaar - Het is nog even afwachten voor de fanatieke Oranjefans. Of Koningsdag doorgaat in Alkmaar is namelijk nog maar de vraag. De gemeente is er nog niet over uit. Ondertussen wachten evenementenorganisatoren in spanning af.

''Het heeft nu nog niet onze hoogste prioriteit''

Woordvoerder gemeente Alkmaar

"Heel actief zijn we er nog niet mee bezig, maar we proberen de ontwikkelingen zo goed mogelijk te volgen", zegt de woordvoerder van de gemeente Alkmaar. "Het heeft nu nog niet onze hoogste prioriteit, maar het heeft zeker onze aandacht."

Richtlijnen   

De gemeente volgt op dit moment de landelijke richtlijn over evenementen. "Voorlopig gaan alle evementen met meer dan 100 personen tot 6 april niet door", aldus de woordvoerder. De komende tijd gaat de gemeente kijken hoe de activiteiten vanuit de gemeente zelf, maar ook die van derden, kunnen doorgaan of dat die moeten worden aangepast naar aanleiding van de maatregelen.

Concrete plannen liggen er nog niet. "Je probeert natuurlijk zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over dit soort dingen, maar je wilt dat wel goed en gedegen doen", aldus de woordvoerder. "Het is een constante afweging die je maakt."

Evenementen

Ondertussen wachten evenementenorganisatoren in spanning af. "We kunnen nu weinig doen. We kunnen niet stoppen en we kunnen niet doorgaan", aldus Dennis Luken, organisator van het feest op het parkeerterrein naast het AZ-station. "Wij moeten onze leveranciers, partners en artiesten kunnen informeren en daarvoor hebben wij spoedig uitsluitsel nodig."

 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook