IJmond

NL
V

Tata Steel scherpt maatregelen tegen coronavirus aan

16 maart 2020, 17.38 uur · Door Redactie

IJMUIDEN - Tata Steel heeft de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus verder uitgebreid. Het kantoorpersoneel was al opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken, maar nu zijn er ook aanvullende maatregelen voor het personeel in ploegendiensten afgekondigd.

NH Nieuws / Dennis Mantz

Tata Steel heeft het personeel laten weten dat per direct de ploegen in de productieafdeling op het minimale aantal mensen gaan zitten. Wel is het belangrijk dat de productie en de veiligheid niet in gevaar komt.

Het bedrijf heeft nu geen probleem om de ploegendiensten in te vullen met beschikbare medewerkers. Maar mocht blijken dat er te weinig mensen beschikbaar zijn om de vijf ploegen te vullen, wordt mogelijk het ploegendienstschema aangepast om zo de continuïteit en de veiligheid te kunnen blijven garanderen.

tekst gaat door onder dit kader

 

 

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn

Ook het aantal overleggen in de productie zijn geminimaliseerd en worden waar mogelijk zoveel mogelijk via Skype gedaan. Veder is het aantal aanwezigen bij een overleg ook drastisch omlaag gebracht naar maximaal één vertegenwoordiger per afdeling.

'Kalm blijven' 

Verder heeft Tata Steel in de kantines en badlokalen strengere regels afgekondigd. Het gezamenlijk eten aan een tafel dient te worden beperkt en ook bij het douchen na afloop van een dienst zijn beperkende maatregelen afgegeven.

CEO Hendrik Adam steekt in een persoonlijke memo het personeel een hart onder de riem. "Als we kalm blijven en als één team blijven werken, kunnen we deze crisis samen doorstaan, zoals we al vele malen moeilijkheden hebben overwonnen. Voor de collega’s in isolatie, ik wens jullie een spoedig herstel."