Ga naar Content
West-Friesland

Quarantaine work-out, boodschappen of oppassen? Hulpaanbod stroomt binnen

16 maart 2020, 18.42 uur
Door: Chantal Bos · Foto: NH NIeuws

HEM - Dat er zomaar zo'n 1.450 mensen zouden aanhaken binnen één dag, dat had Facebook-beheerder Ron Laan niet zien aankomen. Na de persconferentie startte hij met zijn vriendin Chantal Vriend de Facebookgroep 'Coronahulp- en aanbod West-Friesland'. "In nood worden mensen saamhorig, prachtig om te zien!"

"Als ik medicijnen voor iemand moet ophalen, dan doe ik dat graag. Omgeving Grootebroek", leest Ron uit één van de vele oproepen voor. "Ik had drie mensen uitgenodigd, en mijn vriendin ook. Toen ging het balletje rollen."

Quarantaine work-out, boodschappen of oppassen? Hulpaanbod stroomt binnen - NH Nieuws

Quarantaine work-out

Naast oppasen en boodschappen doen, biedt de sportschool in Hem soelaas om haar inwoners fit te houden. "Zeker in deze tijd is het belangrijk om gezond en vitaal te blijven", aldus sportschooleigenaar Koen Kramer.

Vanmorgen wordt een Youtube-kanaal gelanceerd en nu gaan ze speciale lessen verzorgen via online work-out video's waar iedereen aan mee kan doen. "Mensen komen dagelijks hier over de vloer als tweede thuis. Dat we dicht moeten doet zeer."

"Dit bewijst dat in tijden van nood mensen veel saamhoriger zijn en dat we daardoor iets moois voor elkaar kunnen doen"

ron laan, beheerder facebookgroep

En ook aan de mensen die niet zo behendig zijn op het internet, is gedacht. Ron: "Er heeft een grote zorginstantie gereageerd, die wil graag bemiddelen tussen het aanbod en de vraag voor ouderen. Ook omdat je natuurlijk niet zomaar een verzorgingstehuis binnen kan stappen." 

Een lift omdat de buurtbus niet rijdt, boeren in nood die hun fruit niet kunnen verkopen en aanbieden, hulp van allerlei formaten komt op het platform binnen.  Eerder werd er ook al een aparte pagina voor Enkhuizen gestart, net als in Hoorn en Koggenland. Daar zijn eveneens al flink wat mensen die hulp aanbieden.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook