Ga naar Content

West-Friese hulpacties gestart voor coronaproblemen

WEST-FRIESLAND - In West-Friesland wordt zijn Facebook meerdere pagina's gestart waarin mensen hulp aanbieden vanwege de coronacrisis. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om oppassen en hulp bij het doen van boodschappen.

Foto: AT5/Facebook

Op de Facebookpagina Coronahulp- en aanbod in West-Friesland schrijft beheerder Ron Laan: "Of het nou oppas is, het maken van een pan soep, of wat boodschappen doen; deze groep verbindt vraag met aanbod in West-Friesland."

Lees ook

En die oproep is niet aan dovemansoren gericht. Zo laat Angeliek Koeman uit Medemblik weten eventueel te kunnen helpen met het uitlaten van honden. Mariska Kramer biedt de mogelijkheid om toch trainingen te kunnen volgen nu sportscholen gesloten zijn. En Adrie Roemer uit Zwaagdijk-Oost kan helpen met boodschappen doen. 

Inmiddels is er ook een aparte pagina voor alleen Enkhuizen gestart, net als in Hoorn en Koggenland. En daar zijn eveneens al flink wat mensen die hulp aanbieden.

Discussie over oppassen

Er zijn ook veel mensen die aanbieden om op te passen als mensen in de problemen komen nu kinderdagverblijven en scholen gesloten blijven. Maar hoe goed bedoeld ook, vindt lang niet iedereen dat een goed idee. Juist nu aangeraden wordt om zoveel mogelijk aan sociale onthouding te doen. 

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.