Ga naar Content
Haarlem

Jongeren Schalkwijk beginnen boodschappenservice: "Het geeft veel voldoening om te kunnen helpen"

16 maart 2020, 17.42 uur
Door: Redactie · Foto: NH

HAARLEM - De jongeren van basketbalvereniging en community Triple Threat in Schalkwijk zijn bezig om een bezorgservice op te zetten. Volgens Philip Schemmekes van Triple Threat ligt het voor de hand om nu iets te doen. "Vanwege het corona-virus zijn al onze activiteiten gestopt en wij hebben veel vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken."

200316_BASKETBALHULP - NH Nieuws

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de bezorgservice. "We leggen nu contact met zorginstellingen, om te laten weten dat wij graag de boodschappen willen doen voor ouderen, zieken of moeders die met kleintjes nu liever niet de supermarkt in gaan", vertelt Schemmekes. 

Ook op hun social media kanalen zijn ze bezig om de boodschap te verspreiden. Het opzetten van de service is niet alleen een uitkomst voor ouderen, maar ook een leerschool voor de jonge vrijwilligers zelf. 

"Enerzijds helpen we de ouderen", vertelt Philip. " Anderzijds leren de jongeren hoe is om zo'n organisatie in tijden van crisis te ontwikkelen."

"Enerzijds helpen we de ouderen, anderszijds leren jongeren zich in tijden van crisis te onwikkelen"

Philip Schemmekes, triple threat

Bewustwording

Ook moet het bijdragen aan de bewustwording van de Coronavirus onder jongeren. Volgens Philip is het nog lang niet voor iedereen duidelijk dat de 'Corona-curve' moet worden afgevlakt.  "We proberen ook de vertaalslag te maken van de informatie uit Den Haag en het RIVM naar de jongeren toe. Wat betekent het voor hen precies?"

Al met al een initiatief waar heel wat bij komt kijken. De jongeren zelf zijn blij dat ze wat kunnen betekenen. "Het geeft veel voldoening om andere mensen te kunnen helpen", vindt Edna. 

Ze is vrijwilliger en zit in haar eindexamenjaar. "Toen ik hoorde dat de scholen dichtgingen, dacht ik wel: Wat ga ik doen behalve mijn boeken open slaan om te leren?"

Dat ze nu ook haar medemens kan helpen doet haar goed. Ze zal zich bezig houden met het verwerken van de bestellingen en gaat ook zelf de boodschappen halen en bezorgen. 

Kun je de hulp van Triple Threat wel gebruiken, check dan even hun Facebook-pagina.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn

Lees ook