Ga naar Content

Helderse ondernemer hoopt op hulp overheden en Willemsoord

DEN HELDER - In restaurant Kade 60 wordt hard gewerkt als het kabinet bekend maakt dat de horeca moet sluiten. Even na 17.30 uur krijgt eigenaar Timo de Vries van alle kanten whatsappjes. De berichten kloppen, om 18.00 uur moet de deur dicht

200316 horeca dh - NH Nieuws

"Dit is nieuw, ja", zegt De Vries over de opmerkelijke verloop van de avond, "Dit is een cultuurshock voor de hele wereld, denk ik." Een aantal klanten kan het bordje nog leegeten maar de deur gaat meteen dicht. Er komt niemand meer in.

De ondernemer heeft begrip voor het besluit van het Rijk: "Jammer dat het moet gebeuren maar ik begrijp deze maatregel heel goed. En ik denk dat het goed is voor de volksgezondheid als dit ook gehandhaafd wordt. Hopelijk kunnen we het zo op korte termijn uitroeien."

 

 

Lees ook

De financiële klap is natuurlijk de keerzijde in het hele verhaal. De Vries rekent op de overheden en hoopt ook op lokale steun: "We zitten hier op Willemsoord. Er zijn een hoop ondernemers die huren. Ik hoop echt van ganser harte dat Willemsoord met ons, alle ondernemers hier, meedenkt, achter ons staat en een stuk kan compenseren."

Voor de komende weken heeft de horeca-ondernemer nog geen plannen: "Ik maakte net al de grap dat ik wel een bouwpakket ga kopen. Maar ik weet het niet. Ik kijk er ontzettend tegen op om drie weken thuis te zitten en te zien dat je zaak dicht is, dat moet echt nog even wennen."

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.