Ga naar Content
Amstelland

Amstelveense horecaondernemer: "Ik heb 35 personeelsleden naar huis moeten sturen"

15 maart 2020, 18.29 uur · Aangepast 15 maart 2020, 20.19 uur
Door: Edgard Capriles · Foto: Daan Kroone

AMSTELVEEN - Daan Kroone, met verschillende zaken in onder meer Amstelveen, is nog aan het bijkomen van het nieuws dat alle horecazaken in Nederland dicht moeten vanwege het coronavirus. Hij heeft er alle begrip voor maar is verrast dat het zo snel moest van het kabinet.

"Ik begrijp het ten zeerste want het moet de volksgezondheid ten goede komen, maar sluiting binnen een half uur, dat is een hele rare gewaarwording", zegt Daan Kroone nadat hij de persconferentie van het kabinet een beetje heeft kunnen verwerken: "Ik heb nog nooit zo'n rampendag meegemaakt in mijn lange carrière."

Lees ook

Werktijdverkorting

Nadat het nieuws bekend werd heeft hij direct de 35 personeelsleden van zijn drie restaurants op de hoogte gebracht. Kroone gaat nu werktijdverkorting voor zijn medewerkers aanvragen. Morgen gaat hij nog zitten met zijn personeel om met ze door te nemen hoe het nu verder moet.

"Ik heb nog nooit zo'n rampendag gehad!"

Daan kroone, horecaondernemer

Drama voor horeca Amstelland

Naast ondernemer is Daan Kroone ook voorzitter van de afdeling Amstelland van de Koninklijke Horeca Vereniging. Volgens Kroone telt Amstelland honderden horecazaken, als je ook de diverse bezorgdiensten meetelt.

De meeste ondernemers en toeleveranciers zagen het al een beetje aankomen maar de schade is volgens Kroone nu nog moeilijk te overzien. "Het ligt eraan hoe de overheid met die schade omgaat en bereid is de ondernemers te compenseren om het leed te verzachten."

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.