Ga naar Content

Elf Gooise besmettingen met coronavirus: dit is de actuele stand van zaken

BUSSUM - Er zijn elf inwoners van 't Gooi besmet met het coronavirus. Een 32-jarige man uit Hilversum en een 71-jarige man en 45-jarige man uit Bussum zijn afgelopen weekend positief getest. Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. 

Foto: Adobe Stock

De mannen zitten sinds afgelopen weekend in thuisisolatie en maken het naar omstandigheden redelijk.

De afgelopen tijd werd het coronavirus al bij acht andere inwoners van 't Gooi vastgesteld. Dit is de stand van zaken tot nu toe: 

  • Een 45-jarige man uit Blaricum is besmet geraakt met het coronavirus toen hij op skivakantie was met zijn gezin. Zijn gezinsleden, waaronder twee schoolgaande kinderen, hebben geen klachten, maar blijven wel thuis.
  • Een 56-jarige man uit Naarden heeft het coronavirus opgelopen na familiebezoek in Noord-Italië. Na zijn besmetting werd bekend dat ook een volwassen gezinslid van de man het virus heeft opgelopen, door hetzelfde familiebezoek.
  • Een 58-jarige man uit Huizen heeft het coronavirus ook opgelopen tijdens een reis naar Noord-Italië. De man zit in thuisisolatie. 
  • Een 32-jarige vrouw uit Bussum is het vijfde besmettingsgeval. De Bussumse heeft het virus waarschijnlijk opgelopen in Noord-Italië. Ze keerde onlangs terug van vakantie en vertoont sindsdien ziekteverschijnselen. 
  • Een 46-jarige man uit Bussum heeft het coronavirus opgelopen na contact met een bewezen coronapatiënt uit Amsterdam. Hij verblijft vanaf de eerste ziektev​erschijnselen al thuis in isolatie, afgezonderd van zijn gezinsleden. In het gezin zijn twee schoolgaande kinderen. Zij hebben geen klachten.
  • Een 52-jarige man uit Hilversum is het zevende besmettingsgeval. De Hilversummer is waarschijnlijk besmet in Noord-Italië, waar hij op skivakantie was. Hij zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden redelijk.
  • Ook een 49-jarige man uit Naarden is besmet met het coronavirus. De Naarder is waarschijnlijk besmet in Noord-Italië, waar hij op skivakantie was. Hij zit in thuisisolatie.

De GGD Gooi en Vechtstreek heeft vanwege de besmettingen een regionaal informatienummer geopend, waar mensen terecht kunnen met vragen en zorgen over het coronavirus. Dat nummer is te bereiken op 035-6926400.

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.