Ga naar Content

Victor Ramler bereidt zich voor op 'thuiswedstrijd' WK schaatsen voor studenten

AMSTERDAM - Van dinsdag tot en met vrijdag staat het WK schaatsen voor studenten op het programma. Voor Victor Ramler is het evenement een thuiswedstrijd. De schaatser groeide op om de hoek van de Jaap Eden IJsbaan, het strijdtoneel van het schaatstoernooi. 

"Ik kom hier al sinds ik kan schaatsen. Dat zal vanaf een jaar of drie á vier zijn geweest", weet Ramler zich te herinneren. Hij groeide letterlijk naast de deur van de ijsbaan op. "Dus dan ga je al snel even een dagje schaatsen hier. Een openluchtbaan heeft, ondanks dat het niet altijd het beste ijs is, wel iets extra's. Als het nul graden is met een strakblauwe lucht, dan is het het allerlekkerst om hier rondjes te schaatsen."

Vijf onderdelen

Ramler zelf komt op liefst vijf onderdelen in actie. Op de 1500 meter, de 5000 meter, de 10000 meter, de massastart en de ploegenachtervolging mag hij zijn kwaliteiten tonen. "Ik denk dat ik op de langere afstanden wel een goede kans heb om het podium te halen", zegt hij daarover. "We gaan natuurlijk voor die eerste plek."

Bekijk bovenstaande video voor een volledige reportage over Ramler.

Het WK schaatsen voor studenten vindt van 10 tot en met 13 maart plaats op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Het evenement wordt vanaf dinsdag tot en met vrijdag in zijn geheel live uitgezonden op de site en Facebook-pagina van NH Sport. Klik hier om het programma van het toernooi te bekijken. 

Lees ook