Ga naar Content

Afmeldingen WK schaatsen voor studenten door coronavirus

AMSTERDAM - Het WK schaatsen voor studenten wordt komende week gehouden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Delegaties uit China en Mongolië hebben zich afgemeld vanwege de uitbraak van het coronavirus. 

Foto: NH/Thomas Brood

"De Chinezen hebben zich al geruime tijd geleden afgemeld"

Woordvoerder tIES WIJNTJES

"De Chinezen hebben zich al geruime tijd geleden afgemeld", meldt woordvoerder Ties Wijntjes in gesprek met NH Sport. "Er zouden negen studenten uit China meedoen aan dit wereldkampioenschap. Twee studenten uit Mongolië zouden meedoen."

Afghanistan heeft zich ook moeten afmelden vanwege problemen met de reispapieren. "Dat is zonde, want het zou voor het eerst zijn dat Afghanistan mee zou doen aan een internationaal schaatsevenement." Ondanks deze tegenvallers staan er 76 deelnemers uit 17 landen bij het WK schaatsen voor studenten aan de start.

"Uiteraard blijven we hen dagelijks controleren op symptomen"

WOORDVOERDER TIES WIJNTJES

Maatregelen 

De organisatie heeft maatregelen getroffen in verband met het coronavirus. "Bij aankomst op Schiphol krijgen de delegaties een korte vragenlijst die ingevuld moet worden. Als daaruit blijkt dat sporters uit risicogebieden komen, wordt hun temperatuur gemeten. Uiteraard blijven we hen dagelijks controleren op symptomen."

Febo

Tai Wei-Lin uit Chinese Taipei is al een week in Nederland. "In zijn land is het op dit moment te warm om te schaatsen, dus hij is hier om zich voor te bereiden op het wereldkampioenschap. Hij heeft het erg naar zijn zin en is met andere schaatsers al meerdere keren naar de Febo geweest", aldus Wijntjes. 

Het WK schaatsen voor studenten wordt van 10 tot 13 maart gehouden in Amsterdam. De bekendste deelnemer is olympisch kampioene Esmee Visser uit Beinsdorp. 

NH Sport zendt het WK schaatsen voor studenten, dat dinsdag begint, live uit op de facebookpagina, site en app.