Ga naar Content

Teleurstelling moet plaats maken voor trots bij VZV-speelsters

BARCELONA - Ze waren dichtbij de halve finales van de Challenge Cup, maar de VZV-vrouwen moesten uiteindelijk toch buigen voor de Spaanse tegenstander BM Granollers. Nadat de heenwedstrijd vorige week in het voordeel van de Noord-Hollanders eindigde (26-25), werd de return in Barcelona zondag met 36-30 verloren. "We balen als een stekker", zegt Lotte Prak (foto) na afloop van de verloren ontmoeting. 

Lotte Prak probeert te scoren voor VZV - Foto: Patrick Hogervorst

"Ik denk dat het merendeel van de meiden echt baalt", aldus Prak. VZV vocht zich tijdens de wedstrijd meerdere keren terug in de wedstrijd nadat de Spanjaarden een ruime voorsprong hadden opgebouwd. "We hadden gewoon door kunnen gaan. Dat het er dan niet uitkomt tijdens de wedstrijd is balen."

Nadat Granollers kort voor rust op een 18-13 voorsprong was gekomen, kwam de ploeg uit 't Veld via een knappe comeback terug tot 20-20. "We kwamen goed uit de rust en het werd al snel gelijk. Toen lukte het ons net niet om de 20-21 voorsprong te pakken. Zij maakten een aantal doelpunten achter elkaar en dat was een belangrijk moment in de wedstrijd. Wij redden het toen net niet om er overheen te gaan."

Trots

Ondanks dat de speelsters nu nog behoorlijk balen, kan dat gevoel straks wellicht plaats maken voor trots. "Ik denk dat dat morgen misschien wel komt", zegt Prak. "Nu is het nog balen, vooral omdat het er wél in had gezeten. We waren er vandaag zelf niet helemaal bij aan het begin van de wedstrijd. Dan kom je goed terug en denk je 'nu gaan we er overheen'. Dat komt dan niet. Je speelt niet goed en daardoor verlies je. Dat is zonde."

Lees ook

De locatie in Barcelona was een bijzondere. Het strijdtoneeel was namelijk de hal die in 1992 werd gebruikt voor de Olympische Spelen. Desondanks hadden Prak en haar teamgenoten er meer van verwacht. "Wij dachten dat de hal helemaal vol zou zitten. De supporters die met ons mee waren gereisd werden in een hoekje gezet omdat het vol zou zitten. Ik denk alleen dat er vorige week bij ons in de hal meer supporters waren. Het is natuurlijk sowieso gaaf dat je in het buitenland mag spelen tegen zo'n team, maar qua ambiance had ik meer verwacht."

Nederlands kampioen

VZV is nog wel in de race om het landskampioenschap. Zaterdag neemt de ploeg van Rolf Schulte het in de halve finales op tegen Venlo. "Het enige wat we nu nog kunnen doen is Nederlands kampioen worden. We zijn uitgeschakeld in de beker en nu in Europa, dus er staat ons maar een ding te wachten. Het is echt mogelijk. We hebben twee keer verloren van Venlo in de competitie, maar drie keer is scheepsrecht. Ik denk dat we gebrand zijn om nu te winnen. Als de hal weer vol komt, dan hebben we daar ook weer voordeel van."