Ga naar Content

Merkwaardige week gunstig voor Telstar: "Niet de kern van het voetbal"

VELSEN-ZUID - In aanloop naar het duel met Jong PSV van morgenavond, beleefde Telstar een zeer opmerkelijke week. Zonder zelf te spelen liepen ze drie punten in op FC Den Bosch en één punt op Almere City. Zodoende staan de Witte Leeuwen op een gedeelde negende plek in de eerste divisie, samen met de hierboven genoemde clubs.

Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

'Extra' punten

Den Bosch kreeg drie punten in mindering van de KNVB omdat zij de financiële huishouding niet op orde hadden. Een andere meevaller was dat Almere City een eerder duel met Jong AZ moest overspelen omdat middenvelder Kenzo Goudmijn toen niet speelgerechtigd was. In Wijdewormer werd er toen met 3-3 gelijkgespeeld. In de herkansing trokken de Alkmaarders aan het langste eind (3-1) en dus liep Telstar zonder zelf te spelen, een punt in op Almere City. 

"Dat is natuurlijk niet de kern van het voetbal"

Telstar-trainer ANDRIES jONKER

Trainer Andries Jonker begrijpt de keuze van de KNVB, maar is niet gecharmeerd. "Achter de tafel dingen winnen. Dat is natuurlijk niet de kern van het voetbal", meldt Jonker in gesprek met NH Sport. "Ik vind het vooral jammer voor de trainers en spelers van Den Bosch. Er zijn punten afgenomen buiten hun schuld om. Het is gunstig voor ons, maar ik streef ernaar om de beste op het veld te zijn. Bij Jong AZ-Almere City geldt natuurlijk hetzelfde."

Lees ook

Blessuregevallen

Bij de Witte Leeuwen blijft het blessureleed een probleem. Verdedigers Kick Groot en Anthony Berenstein zijn al langer afwezig met blessures. "Reda Kharchouch en Benaissa Benamar beschouw ik als beschik- en inzetbaar tegen Jong PSV. Charlie Gilmour en Glynor Plet blijven daarentegen vraagtekens voor vrijdagavond", aldus Jonker. 

"Ik verwacht een sterk Jong PSV met een goede bezetting"

tELSTAR-TRAINER andries jonker

Jong PSV

Jonker erkent dat een situatie bij het eerste altijd meespeelt bij een beloftenelftal. "Bij PSV komt er rust in de tent. De resultaten worden beter, het eerste elftal krijgt vorm. Men weet wie er gaan spelen. Over het algemeen is dat goed voor een beloftenteam. Daarom verwacht ik een sterk Jong PSV met een goede bezetting."

Je kunt Telstar - Jong PSV vrijdagavond live op de radio volgen bij NH Sport. De uitzending begint om 19.00 uur; de aftrap is om 20.00 uur. Commentator Frank van der Meijden verzorgt het wedstrijdverslag.