Ga naar Content

Telstar loopt door puntenmindering uit op concurrent FC Den Bosch

ZEIST - Telstar is maandag zomaar drie punten uitgelopen op directe concurrent FC Den Bosch. De Bosschenaren kregen van de KNVB namelijk een puntenmindering opgelegd gekregen. 

Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

De Witte Leeuwen stonden op gelijke hoogte met Den Bosch. Beiden hadden 41 punten in de eerste divisie. Den Bosch is door de straf gezakt van de tiende naar de elfde plaats. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen de concurrenten in 1-0 door een doelpunt van Telstar-middenvelder Sven van Doorm. 

Den Bosch behoort door haar wankele financiële positie al geruime tijd tot de zogeheten categorie 1 van het licentiesysteem. Dat betekent dat de club onder verscherpt toezicht staat bij de voetbalbond. De voetbalclub moest een plan van aanpak schrijven waarin ze uitleggen hoe ze uit de financiële zorgen komen. Er bestaat een verschil van inzicht met de licentiecommissie over enkele onderdelen van het plan. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Play-offs

De vier periodekampioenen en de twee hoogst geplaatste ploegen van de eerste divisie plaatsen zich voor de play-offs. Normaliter zijn dat de nummers drie tot en met acht. De ploeg op de negende plek valt buiten de boot als een periode-titel gaat naar een club die lager op de ranglijst eindigt. Mocht er een Jong-team bij de eerste acht eindigen (Jong Ajax mag niet promoveren) dan wordt die plek doorgeschoven naar de nummer negen. Op dit moment staat Telstar op gelijke hoogte met Almere City (negende), maar de ploeg van Ole Tobiasen heeft maandagavond het inhaalduel met Jong AZ nog voor de boeg.