Ga naar Content

Ambitieuze Nick van der Velden wil trainer van AZ worden

WIJDEWORMER - Deze zomer zet oud-AZ'er Nick van der Velden een punt achter zijn voetbalcarrière en gaat hij aan de slag als nieuwe jeugdtrainer van de Alkmaarse club. "Is toch wel een andere kant van het voetbal."

Op dit moment speelt Van der Velden nog voor het Amsterdamse AFC in de tweede divisie. Over een paar maanden staat hij aan het begin van een nieuwe loopbaan en daarin streeft hij ook voor het hoogste. "Het zou mooi zijn als ik trainer word van een club uit de eredivisie. Dat is wel mijn doel en het zou fantastisch zijn als dat bij AZ is."

Bekijk de video hieronder voor het gesprek met Nick van der Velden over zijn nieuwe leven als trainer.

Nick van den Velden nieuwe jeugdtrainer van AZ - NH Nieuws

"Ik eis het maximale van een speler, maar met een portie humor"

oud-AZ'er Nick van der Velden

Dit jaar assisteert de Amsterdammer trainer Kenneth Goudmijn al bij AZ Onder 17. Dat bevalt van beide kanten goed en daarom mag hij volgend seizoen op eigen benen staan. Het is nog onduidelijk welk team Van der Velden onder z'n hoede krijgt. "Ik kijk er naar uit. Nu kan ik binnen het kader van AZ mijn eigen twist eraan geven."

Van der Velden speelde van 2008 tot 2011 voor AZ en kreeg in die periode te maken met de nodige toptrainers, van Louis van Gaal tot aan Dick Advocaat. "Ik denk dat ik een beetje een mix ben. Ik eis het maximale van een speler, maar met een portie humor."

Lees ook