Ga naar Content
Sport

Nick van der Velden: "Dit wordt mijn laatste jaar"

12 juni 2019, 12.12 uur · Aangepast 12 juni 2019, 12.23 uur
Door: · Foto:

De 37-jarige Nick van der Velden wil er bij AFC in de tweede divisie nog een jaar alles uitpersen. Daarna gaat hij zich volledig focussen op zijn trainerscarrière. De Amsterdammer komt over van derdeklasser HBOK: "Het is lekker om nog een stap omhoog te maken, want ik heb nog steeds ambitie."

"Ik voel dat ik het laatste jaartje nog alles eruit kan persen. Daar ga ik volledig voor", vertelt Van der Velden. "De ambitie van de club sprak me aan. En ik heb ambitie, dus ik ga voor het maximale haalbare en daar zal ik ook voor trainen en spelen."

De middenvelder voelt zich nog steeds fit. "Ik heb er altijd naar geleefd en er alles aan gedaan. Vandaar dat ik nog zo lang door kan gaan. Ook omdat ik voetballen het leukste vindt wat er is."

"Uitgebalanceerd elftal"
Naast Van der Velden kondigde AFC de komst aan van Djuric Ascension en Daley Groenewegen. De Amsterdammer kent Ascension goed. "Hij is ook 37, dus we hebben allebei ervaring. Dat is heel belangrijk voor het elftal. Met de broers Teijsse en nog wat jongens hebben we een goed uitgebalanceerd elftal, denk ik."

Jeugdtrainer AZ
Naast zelf voetballen is Van der Velden al veel bezig met het leven na zijn actieve loopbaan. Doordeweeks is hij jeugdtrainer bij AZ-Onder 17. "Ik heb het zo gepland dat het allemaal mogelijk is. Ik ben nu trainer en speler en dat is iets wat ik echt leuk vind. Na komend seizoen ga ik mij vol focussen op het trainerschap. Dit wordt mijn laatste jaar als speler", aldus Van der Velden.