Start van hoofdcontent

BUSSUM

nl

'Handjevol' Gooise inwoners getest op coronavirus: "Nog geen besmettingen"

2 maart 2020, 14.19 uur · Aangepast 2 maart 2020, 17.11 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Een aantal bewoners van 't Gooi wordt getest op het coronavirus. Dat bevestigt een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek. Ook de afgelopen weken zijn enkele bewoners al getest. Tot nu toe is er niemand positief getest op het coronavirus in 't Gooi. 

Foto: ANP/Rob Engelaar

Hoeveel mensen uit 't Gooi precies zijn getest is niet bekend. Volgens een woordvoerder gaat het om een handjevol mensen. Van niet alle testen is al een uitslag bekend. Wanneer die wel verwacht wordt, is niet bekend. 

Volgens de GGD Gooi en Vechtstreek  is de besmetting die vandaag wordt gemeld op het hoofdkantoor van Nike in Hilversum niet een besmetting bij iemand uit 't Gooi. Volgens burgemeester Pieter Broertjes wordt naar aanleiding van die besmetting wel zogeheten 'contactonderzoek' gedaan. Dat betekent dat wordt gekeken met wie de Nike-medewerker in aanraking is geweest. De uitkomsten daarvan worden binnen enkele dagen verwacht. 

Geen Gooise besmettingen

Heel veel meer kan de GGD momenteel nog niet zeggen. "Ik wil vooral benadrukken dat er op dit moment nog niemand in 't Gooi is besmet met het coronavirus. Dat houden we natuurlijk wel goed in de gaten. We volgen de situatie op de voet en hebben met flinke regelmaat overleg met elkaar om de nieuwste informatie met elkaar uit te wisselen", vertelt Marije Mansfeld van de regio Gooi en Vechtstreek.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum vertelt wat hij tot nu toe weet over de coronabesmetting bij Nike in Hilversum: 

Burgemeester Broertjes over de coronabesmetting bij Nike Hilversum - NH Nieuws

Telefoonnummer voor vragen

De regionale GGD heeft vanochtend een telefoonnummer geopend waar mensen met vragen over het coronavirus terecht kunnen. Dat nummer is 035-6926400.

Er zitten vier medewerkers paraat om vragen te beantwoorden. "We hebben dat nummer geopend naast het landelijke informatienummer dat er al is. Mensen uit de regio die vragen hebben, of zorgen, of zelf denken dat ze zijn besmet kunnen met dit telefoonnummer bellen", aldus Mansfeld. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!