Ga naar Content

NH Sportforum: 'Telstar en FC Volendam gaan de play-offs halen'

AMSTERDAM - De maand februari is ten einde en daarom stond de radio-uitzending van NH Sport zondagavond in het teken van het NH Sportforum. Verslaggevers geven in het forum hun mening over de belangrijkste sportmomenten met uiteraard veel aandacht voor de Noord-Hollandse betaald voetbalclubs. In deel II: FC Volendam en Telstar. 

Foto: Pro Shots/Henk Korzelius

Mindere reeks FC Volendam

FC Volendam haalde zes punten uit de laatste vijf wedstrijden. Na een ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden werd verloren van Jong FC Utrecht. FC Volendam-watcher Edward Dekker vind het lastig om de vinger op de zere plek te leggen. "Bij Telstar kan je zeggen dat ze een aardig programma hebben gehad, bij Volendam gaat dat deels op. Als je op de positie van Jonk en zijn ploeg staat, had ik deze resultaten niet verwacht."

"Als je op de positie van Jonk en zijn ploeg staat, had ik deze resultaten niet verwacht"

NH Sport-verslaggever edward dekker

Leeftijd zegt in de ogen van Dekker niet zoveel. "Aanvoerder Kevin Visser is de enige dertiger, de rest van de spelers is 23 jaar of jonger. Maar het aantal wedstrijden in het betaald voetbal zegt voor mij meer dan de leeftijd van de spelers, al is het zeker een jonge ploeg."

De directe promotiestrijd is nog niet gelopen, denkt Dekker. "De Graafschap gaat nog een aantal lastige wedstrijden tegemoet. Dus het is nog mogelijk voor Volendam."

Foto: Pro Shots/Remko Kool

Kharchouch blijft belangrijk

In het Sportforum van afgelopen maand werd er ook aandacht geschonken aan de situatie van Reda Kharchouch. Zijn tussentijdse transfer naar Sparta ketste af op de vraagprijs van Telstar. Clubwatcher Rob Wanst: "Hij heeft even moeten verwerken dat zijn overstap naar Sparta niet doorging. Hij scoort nu weer aan de lopende band. Kharchouch wil Robert Mühren achterhalen als topscorer. Hij is erg belangrijk voor de Witte Leeuwen." De teller van de topschutter staat sinds vrijdag op 20 goals. Mühren maakte er 24.

"Ik verwacht dat ze achtste, negende of zelfs tiende eindigen"

NH Sport-verslaggever Rob wanst

Telstar haalde vijf punten uit evenveel duels. Wanst: "Als je het vergelijkt met Volendam, mogen ze niet helemaal ontevreden zijn. De financiële mogelijkheden in Volendam zijn groter dan in Velsen-Zuid. Afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax hebben ze zich knap teruggeknokt naar een punt. Telstar had in de laatste minuut zelfs nog kunnen winnen. Naci Ünüvar (Jong Ajax, red.) kreeg overigens ook een opgelegde kans."

Volgens Wanst gaat Telstar onderaan in het rijtje van de play-offplekken eindigen. "Ik verwacht dat ze achtste, negende of zelfs tiende eindigen. Dus met de hakken over de sloot naar de playoffs. Het ligt vervolgens aan de tegenstander of ze door kunnen gaan."

Lees ook