Ga naar Content

Discussie rond titelstrijd: "Ajax heeft betere en bredere selectie dan AZ"

AMSTERDAM - De maand februari is ten einde en daarom stond de uitzending van NH Sport op NH Radio in het teken van het NH Sportforum. Tijdens het forum gaven de verslaggevers hun mening over de belangrijkste sportmomenten van de afgelopen maand en uiteraard kwamen alle Noord-Hollandse voetbalclubs aan bod. Hieronder deel I: AZ en Ajax. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Een aantal weken geleden had ik daar volmondig ja op gezegd", begon verslaggever Rob Wanst op de vraag of de landstitel simpel naar Amsterdam zou gaan. "Inmiddels ligt het een stuk genuanceerder. Desondanks denk ik dat ze 'gewoon' kampioen worden. Het hangt misschien af wat ze vandaag (de derby Ajax- AZ, red.) voor resultaat behalen." Verslaggever Edward Dekker denkt dat Ajax gaat winnen van de Alkmaarders. "Calvin Stengs en Myron Boadu zijn niet in vorm. Dus ik denk dat het gat wordt vergroot naar zes punten." AZ-watcher Erik-Jan Brinkman verwacht ook dat de Amsterdammers kampioen worden. "Zij hebben een betere en bredere selectie dan AZ. Ze hebben de ervaring om de titel te pakken."

Foto: Pro Shots / Andy Zuidema

"AZ is misschien individueel beter, maar de Rotterdammers zijn als team sterker"

NH Sport-verslaggever edward dekker

Noord-Hollandse derby

De topper Ajax-AZ staat vanavond op het programma. Brinkman hoopt op een mooie wedstrijd. "In december was dat niet het geval. We keken er destijds wel naar uit. Het was de eerste wedstrijd dat AZ weer in het eigen stadion speelde. Het was een belabberd duel om te zien." Stef Swagers denkt dat de aanvallers de ruimte gaan krijgen in de Johan Cruijff ArenA. Dekker denkt de Alkmaarders niet op de tweede plek gaan eindigen. "Ik denk dat Feyenoord achter Ajax gaat eindigen. Ze moeten dan wel de lijn van de laatste weken vasthouden. Bij AZ meot alles goed vallen." Brinkman is van mening dat de Alkmaarders sterker zijn dan Feyenoord. Dekker deelt die mening niet. "AZ is misschien individueel beter, maar de Rotterdammers zijn als team sterker."

Foto: Pro Shots/Dennis Wielders

"Ze kunnen de ervaring van Ron Vlaar zeker gebruiken"

AZ-WATCHER eRIK-JAN BRINKMAN

Crisis AZ

AZ werd in februari uit de beker geknikkerd door NAC Breda en uitgeschakeld in de Europa League door LASK Linz. Het team van trainer Arne Slot komt bij verlies tegen Ajax op zes punten achterstand op de huidige koploper van de eredivisie. Brinkman denkt dat de vorm snel kan veranderen. "Het heeft onder andere te maken met de vorm van de voorhoede. Zij moeten voor de doelpunten zorgen. Het is voor Stengs en Boadu hun eerste volwaardige seizoen in de basis. Dat zijn ineens de spelers waar het omdraait. Voor jonge jongens is dat natuurlijk behoorlijk lastig." Brinkman erkent dat AZ een leider mist. "In deze fase mist AZ Ron Vlaar. Het is een jonge ploeg die afhankelijk is van aanvoerder Teun Koopmeiners. Dus ze kunnen de ervaring van Vlaar zeker gebruiken."

Ajax - AZ is vanaf 20.00 uur in zijn geheel te volgen op de radio bij NH Sport. Verslaggevers Erik-Jan Brinkman en Edward Dekker zijn aanwezig in de Johan Cruijff ArenA om je van alle gebeurtenissen op de hoogte te houden.