Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Enkhuizen stopt voorlopig met woningbouw die voor meer parkeeroverlast zorgt in binnenstad

28 februari 2020, 17.42 uur · Door Lotte Stekelbos

ENKHUIZEN - De gemeente Enkhuizen roept woningbouwprojecten in het stadscentrum, die voor extra parkeeroverlast gaan zorgen, voorlopig een halt toe. Op dit koment kampt de binnenstad met parkeerproblemen en nog meer woonruimte zou voor nog meer auto's kunnen zorgen. 

Foto: NH Nieuws

De binnenstad van Enkhuizen is overvol op het gebied van auto's. Bewoners kunnen ze niet meer kwijt, waardoor het foutparkeren oploopt en daarmee ook de nodige frustratie. 

Eerst nieuw parkeerbeleid, dan bouwen

Om die reden heeft de gemeente Enkhuizen een officiële stop gezet op het ombouwen van (leegstaande) winkels en bedrijfspanden naar woningen. Ze willen eerst een nieuw parkeerbeleid op gaan stellen voordat er nog meer mensen in de binnenstad komen wonen, die vervolgens hun auto nergens kwijt kunnen. 

De gemeenteraad wacht daarom de komende maanden met het akkoord gaan van nieuwe invullingen van bestaande panden. Het nieuwe parkeerbeleid wordt naar verwachting nog voor de zomer vastgesteld. De oplossingen die nu worden genoemd zijn om te kijken of er wachtlijsten kunnen komen voor parkeervergunningen, of bij nieuwe projecten weinig parkeervergunningen te verlenen. 

Maar tot de zomer staan de bouwplannen van woningen in de binnenstad van Enkhuizen dus op slot. 

Bekijk hier de reportage over de parkeerproblemen in Enkhuizen: 

'Parkeerdrama' in Enkhuizen - NH Nieuws

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!