Schiphol

NL
V

EasyJet schrapt vluchten tussen Schiphol en Milaan

28 februari 2020, 10.40 uur · Door Redactie

SCHIPHOL - Vanwege de uitbraak van het coronavirus gaat luchtvaartmaatschappij EasyJet vanaf half maart minder vaak naar Milaan vliegen. De bestemming wordt niet geschrapt, maar het aantal vluchten naar vliegveld Malpensa wordt vanaf 13 maart naar beneden bijgesteld.  

AdobeStock

De maatregel geldt vooralsnog alleen voor vluchten van en naar Milaan Malpensa tussen 13 en 31 maart, benadrukt een woordvoerder van de maatschappij tegenover NH Nieuws. Passagiers met een ticket voor een geannuleerde vlucht worden benaderd om hen in overleg om te boeken op een andere vlucht.  

Vraag naar tickets afgenomen

De maatschappij heeft het besluit genomen omdat door de virusuitbraak de vraag naar tickets voor vluchten naar Milaan is afgenomen. Dat heeft te maken met de verspreiding van het coronavirus in Lombardije, waar Milaan ligt, en Veneto, een aangrenzende provincie. 

Door vluchten samen te voegen en passagiers om te boeken naar andere vluchten, hoopt EasyJet kosten te besparen.  

Eerder deze week maakte KLM bekend 'drastische bezuinigingsmaatregelen' door te voeren om de coronacrisis het hoofd te bieden. Begin februari liet de maatschappij al weten tot medio maart alle vluchten van en naar China te schrappen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!