Ga naar Content

Wianda flikt het weer: 57.600 voetbalplaatjes voor arme kinderen

ALKMAAR - Wianda Groote Wolthaar uit Warmenhuizen heeft stapels voetbalplaatjes opgehaald voor kinderen die ze niet zelf kunnen krijgen. Het is het tweede jaar op rij dat ze de actie voor de Alkmaarse voedselbank doet. Ze heeft nu samen met een vriend en familie vier keer zoveel verzameld als vorig jaar.

Wianda heeft 57600 voetbalplaatjes voor arme kinderen - NH Nieuws

"Dit resultaat heb ik nooit durven dromen", vertelt ze. "Ik ben echt over de top blij."

Wianda kreeg de plaatjes door doneerbakken neer te zetten in supermarkten, en ze kreeg restpartijen. Samen met een vriend, haar man en kinderen heeft ze een maand gezwoegd om de plaatjes klaar te maken voor de kinderen.

300 volledige boeken

In totaal heeft ze 300 volledige boeken aan voetbalplaatjes. Een stuk meer dan vorig jaar, toen ze de actie voor het eerst deed en uit kwam op 75 boeken. Wianda geeft de voetbalplaatjes aan twee voedselbanken. Die geven ze door aan de kansarme gezinnen.

"Flink bijkomen nu, want het is beulen en afzien"

Wianda Groote Wolthaar

Het is zwaar werk om zoveel voetbalplaatjes te verzamelen, maar dat is het waard voor Wianda. Zij weet zelf hoe het is om nee te moeten zeggen tegen je kinderen.

"Ik het toch heel moeilijk gehad", vertelt ze emotioneel. "En nu kan ik andere kinderen het geven. De ouders zullen we zoiets hebben van: sorry, maar we gaan niet naar de Appie, want die is te duur voor ons. En de meeste kinderen zijn toch wel gek op voetbal."

Voedselbank blij

Wianda geeft de helft van de voetbalplaatjes aan de voedselbank in Alkmaar, de andere helft krijgt de voedselbank in Anna Paulowna. "Hartstikke goed dit", zegt Jos Chambone van Voedselbank Alkmaar tijdens het ontvangst. "Fantastisch."

Lees ook