Sport

Van Rijsselberghe haakt aan bij concurrent Badloe

26 februari 2020, 10.56 uur · Aangepast 26 februari 2020, 15.54 uur · Door Redactie

Whatsapp

SORRENTO - Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zich na een lastige start herpakt op de tweede dag van het WK. De geboren Texelaar finishte in de eerste race als tweede, gevolgd door een tweede en derde plek. Hij staat op dit moment op de derde plek in het klassement, zijn concurrent Kiran Badloe staat eerste. 

Watersportverbond

De 31-jarige Van Rijsselberghe kwam niet in dezelfde vloot uit als Badloe.  De windsurfers  treffen elkaar de rest van het WK wel in dezelfde race. "Vanaf morgen gaan de handschoenen af", stelde Van Rijsselberghe die na twee dagen nog niet helemaal tevreden is. "Dat ben ik pas als ik races win, dus er is werk aan de winkel."

 Ayolt Kloosterboer / NOS
Ayolt Kloosterboer / NOS

Badloe en tweevoudig olympisch kampioen Van Rijsselberghe hebben afgesproken dat degene die het beste presteert op dit WK, Nederland zal vertegenwoordigen in de RS:X-klasse op de Spelen van Tokio.

Lilian de Geus, die al zeker is van het ticket voor Tokio, staat derde bij de vrouwen. De Blaricumse heeft Noy Drihan uit Israël en de Poolse Maja Dziarnowska voor zich in de tussenstand. De Geus eindigde op de tweede surfdag als zesde, vijfde en derde.

Whatsapp