Ga naar Content

Eerste nederlaag in zestien wedstrijden voor FC Volendam

UTRECHT - FC Volendam heeft zichzelf maandagavond een slechte dienst bewezen door van Jong FC Utrecht te verliezen. De ploeg van trainer Wim Jonk ging op Sportpark Zoudenbalch met 2-1 onderuit. Het was de eerste nederlaag voor de Volendammers na een ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden, waardoor de ploeg averij heeft opgelopen in de strijd om promotie. 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

FC Volendam keek al snel tegen een achterstand aan. Na een knappe Utrechtse aanval kwam de bal via Hicham Acheffay bij Jeredy Hilterman terecht, die de bal enkel binnen hoefde te lopen (1-0). Hilterman stond in de punt van de aanval van de Utrechters in plaats van Jonas Arweiler, die zondag nog trefzeker was voor het 'grote' FC Utrecht tegen FC Twente. 

Gelijkmaker

Lang duurde het niet voordat ook de meegereisde Volendam-supporters een doelpunt konden vieren. Eerst werd een knappe kopgoal van Jari Vlak nog afgekeurd, maar even later kwam Het Nieuwe Oranje via Martijn Kaars alsnog op gelijke hoogte. De spits werd slim de diepte in gestuurd door Gijs Smal en rondde vervolgens bekwaam af: 1-1. 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

De ploeg van Jonk was vervolgens de bovenliggende partij en kreeg mogelijkheden via Francesco Antonucci en Smal, maar moest tegelijkertijd ook toezien hoe de gastheren de nodige kansen wisten te creëren. Pogingen van Odysseus Velanas en Justin Lonwijk belandden aan de verkeerde kant van de paal, terwijl ook Hilterman het vizier niet op scherp had staan.

Velanas

Kort na de rust kreeg Volendam dan toch het deksel op de neus. Invaller Giovanni de la Vega stuurde Velanas weg en zag de aanvaller de bal keurig langs Volendam-doelman Nordin Bakker schuiven voor de 2-1. De ploeg van Jonk mocht vervolgens van geluk spreken dat Jong FC Utrecht via kansen voor onder andere Velanas en De la Vega verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien.

Offensief

Jonk probeerde door het inbrengen van aanvallers Jelle Duin, Ibrahim El Kadiri en Boy Deul voor een slotoffensief te zorgen. Doordat Lonwijk namens Jong FC Utrecht de rode kaart kreeg toegewezen ontstond er vervolgens nog meer hoop in de Volendammer 'koppies'. Verder dan mogelijkheden van El Kadiri (schot, redding Fabian de Keijzer) en Antonucci (schot over het doel) kwamen de Volendammers echter niet, waardoor een nederlaag onvermijdelijk bleek.

Het was de eerste verliespartij voor FC Volendam sinds 18 oktober 2019. Het Nieuwe Oranje staat nu met 51 punten op de vierde plaats in de eerste divisie. Cambuur (60 punten) en De Graafschap (56 punten) hebben momenteel de beste papieren om te promoveren naar de eredivisie, terwijl ook Jong Ajax (53 punten) boven FC Volendam staat. 

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Mokono (Hoogenhout/80), Pabai, Mamengi, Culhaci; El Barjiji (De la Vega/46), Lonwijk, v/d Berg; Acheffay (Mallahi/75), Hilterman, Velanas

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, Visser, v/d Ven, Smal; J. Vlak (Deul/74), Antonucci, A. Plat; Doodeman (Duin/66), Kaars, Murkin (El Kadiri/70)

Lees ook