Ga naar Content

FC Volendam-trainer Wim Jonk: "Je weet dat je een keer tegen een nederlaag aanloopt "

UTRECHT - Voor het eerst sinds 18 oktober vorig jaar heeft FC Volendam in de competitie een nederlaag moeten slikken. Bij Jong FC Utrecht vond een vooral na rust zwak spelende ploeg haar Waterloo: 2-1. "We zitten in een fase dat het effe niet valt", aldus trainer Wim Jonk.

Na twee keer 1-1 tegen achtereenvolgens Jong AZ en Telstar struikelde FC Volendam dus over de beloften van Utrecht.  Waarmee er na twaalf overwinningen en drie gelijke spelen een einde is gekomen aan de ongeslagen status van FC Volendam. Jonk: "Je weet dat je een keer tegen een nederlaag aanloopt. "

Tekst gaat verder onder de video

Even slikken voor Wim Jonk - NH Sport/Edward Dekker

Jonk vond dat zijn elftal voor rust vrij aardig speelde. "In de eerste helft krijgen we drie, vier mogelijkheden op een goal. Daar hebben we te weinig uitgehaald. De tweede helft was ondermaats."

"De tweede helft was ondermaats"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Afgekeurde goal Jari Vlak

Martijn Kaars schoot FC Volendam in het eerste bedrijf nog wel naast Jong FC Utrecht. Even daarvoor was een kopgoal van Jari Vlak voor hem om onbegrijpelijke redenen afgekeurd door scheidsrechter Dieperink. Kaars: "Ik stond met Visser bij de keeper, in buitenspelpositie.  We raken de bal niet en volgens mij maken we geen beweging dat de keeper het zicht wordt belemmerd."

Tekst gaat verder onder de video

Goal Martijn Kaars is niet genoeg - NH Sport/Edward Dekker

"Als het niet loopt, is het lastig om dat om te buigen"

FC Volendam-topscorer Martijn Kaars

In de tweede helft liep het na de snelle 2-1 beduidend minder bij Het Nieuwe Oranje. "Als het niet loopt, is het lastig om dat om te buigen", aldus de topscorer die zijn totaal maandagavond op elf treffers bracht. 

Vrijdag speelt FC Volendam thuis tegen Go Ahead Eagles. Uiteraard kun je dat duel ook weer live op de radio volgen bij NH Sport.

Lees ook