Ga naar Content

Door storm werd opruimactie Slufter afgezegd, maar dat hield deze mensen niet tegen

TEXEL - Ciara, Dennis, Ellen of welke storm dan ook kan deze opruimfanatiekelingen niet tegenhouden. Ondanks dat de opruimactie in natuurgebied de Slufter op Texel was afgeblazen vanwege de harde wind gingen gisteren toch tientallen mensen op pad om het aangespoelde vuilnis op te ruimen. "Ik had 60 vuilniszakken mee en ze waren allemaal op", zegt Daniella Ernsting. "Ik had er niet eens een over voor mezelf."

Foto: Privéfoto

Het was voor Daniella Ernsting niet meer dan logisch om toch te gaan opruimen op Texel. "Ik ben hier geboren en getogen en ik ruim al 42 jaar op. Dus dat wilde ik nu ook gaan doen." Voor ze op pad ging, hield ze wel nauwlettend het weer in de gaten. "Maar het was droog - er viel geen spat regen, wel waaide het hard. Voor ons maakte dat alleen niet uit."

Duitsland

Ze gingen gisteren op pad met de derde opruimgroep. "Er kwamen ook mensen bij die dachten dat de Slufter nog steeds onder water zou staan. Toen dat niet zo bleek te zijn, besloten ze mee te helpen." De hulp kwam niet alleen van eilanders, ontdekte ze: "Er zijn dit weekend zelfs mensen speciaal vanuit Duitsland overgekomen om mee te helpen. Ze waren daarom teleurgesteld toen ze hoorden dat het niet door zou gaan."

Zelf nam ze 60 vuilniszakken mee. "Ik wilde gewoon wat rollen meenemen, maar deelde ze uit aan iedereen die wilde meehelpen. Uiteindelijk had ik er niet eens een over voor mezelf."

Opbrengst

De 'opbrengst' is onbekend. Veel mensen gooiden de zakken zelf weg. Ernsting overhandigde zes vuilniszakken met troep aan Staatsbosbeheer. "Ik weet wel dat er ruim 60 man heeft meegeholpen, want er werd soep voor ons klaargemaakt en ik heb daarvoor alle koppen geteld."

Op de foto's hieronder is te zien wat er is opgehaald:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook