Ga naar Content

Boeren weer op weg naar Den Haag

Broek in Waterland - Tientallen boeren uit Noord-Holland zijn in alle vroegte naar Den Haag vertrokken om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de regering. "Stikstof  is alleen maar een boekhoudkundig probleem", zegt actieleider Morris van Zanten.

Foto:

Van Zanten leidt de stoet van tractoren naar Den Haag. Ze mogen dit keer niet over de snelweg en dat doen ze ook niet. Ze gaan nu via Amsterdam Noord, de Schellingwouderbrug over en dan binnendoor naar Schiphol en op naar de kust. "We gaan bij Katwijk het strand op en rijden zo naar Den Haag", vertelt Morris en volgens hem is dat op aanraden van de politie.

Twee agenten zitten al lang voor de komst van de boeren, aan de koffie. Ze verwachten geen problemen en mengen zich later ook onder de actievoerenden boeren.

Half miljard 

Ondanks dat de regering een half miljard euro heeft toegezegd voor het verduurzamen van de stallen en het uitkopen van boeren die willen stoppen, is het vertrouwen bij de boeren weg. En daarom trekken ze weer, voor de derde keer, naar Den Haag. "Wij willen een signaal afgeven. Ze mogen ons niet vergeten," zegt Morris terwijl hij in zijn tractor stapt.

WhatsApp Video 2020-02-19 at 12.33.43 - Morris van Zanten

Lees ook