Ga naar Content

Ajax-trainer Ten Hag verwacht meer van zijn ploeg tegen Getafe

AMSTERDAM - Ajax won zondagmiddag simpel met 3-0 van hekkensluiter RKC Waalwijk. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdammers, vond de zege meer dan terecht. Toch weet hij dat het een stuk beter moet als zijn ploeg het donderdag opneemt tegen Getafe in de Europa League.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"We moeten snel weer terug naar die automatismen en daar moet donderdag een vervolg aan worden gegeven"

Ajax-trainer Erik ten hag

"We hebben drie keer gescoord en nul doelpunten tegen. Desalniettemin is het spel nog niet wat we verwachten", zegt de oefenmeester. "Dat heeft ook te maken met de wijzigingen die we moeten en willen doorvoeren, ook met het terugbrengen van Hakim Ziyech en Daley Blind. Dat komt niet ten goede aan de automatismen. Dat zie je terug. We moeten snel weer terug naar die automatismen en daar moet donderdag een vervolg aan worden gegeven."

Tekst gaat door onder de video

Erik ten Hag over Ajax - RKC Waalwijk - NH Sport

Ziyech en Blind speelden tegen de ploeg uit Waalwijk ieder een helft. De twee sterkhouders kwamen terug van een blessure, maar konden nog geen hele wedstrijd spelen. Of zij daar komende donderdag al wel klaar voor zijn? "Daar moeten we nog over nadenken", aldus Ten Hag. "We hebben na deze dag meer informatie en nu zullen we kijken hoe we het elftal gaan inrichten. We weten dat we veel beter moeten dan dat we vandaag hebben laten zien."

Tekst gaat door onder de video

Erik ten Hag over Ajax - RKC Waalwijk - NH Sport

Carel Eiting speelde de volle negentig minuten mee tegen de ploeg van voormalig Ajacied Fred Grim. Eiting beoordeelde het spel van Ajax over het algemeen met een voldoende, maar vond het soms ietwat te gehaast.  "We wilden te snel naar voren", vertelt de middenvelder.

"In de laatste twintig minuten hinkten we op twee gedachten"

Ajacied Carel Eiting

"In de eerste helft en een fase in de tweede helft was het wel goed, maar in de laatste twintig minuten hinkten we op twee gedachten. Er waren spelers die nog even een actie wilden maken of wilden scoren en andere jongens wilden de wedstrijd liever rustig uitspelen. Je wilt natuurlijk het publiek blijven vermaken, maar er staat donderdag opnieuw een wedstrijd op het programma..."

Carel Eiting na Ajax - RKC Waalwijk - NH Sport

Lees ook