Ga naar Content

Ajax vergroot gat met AZ tot zes punten

AMSTERDAM - Ajax heeft zondag een gemakkelijke middag beleefd tegen het zwakke RKC Waalwijk. Door doelpunten van Dusan Tadic, Lassina Traoré en Klaas-Jan Huntelaar haalden de Amsterdammers de drie punten tegen de hekkensluiter van de eredivisie. Door de 3-0 zege is het gat op nummer twee AZ vergroot met drie punten. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Bij koploper Ajax keerde Hakim Ziyech terug in de basis na een kuitblessure. De Marokkaans international werd vooraf gehuldigd voor zijn 150e wedstrijd. Hij maakt komende zomer de overstap naar Chelsea

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Strafschop Tadic

Na een solo van Donny van de Beek werd de middenvelder gevloerd door RKC-verdediger Hans Mulder. De penalty werd vervolgens verzilverd door Dusan Tadic, die hem in de rechterkruising schoot: 1-0.  Het was voor de Servische aanvoerder zijn eerste treffer vanaf de strafschopstip sinds 1 september 2019. 

Kansenregen Ajax

Na een pass van Ziyech soleerde Ryan Babel langs Juriën Gaari en schoot de international vanaf twintig meter naast het doel van Etienne Vaessen. Enkele minuten later zette Lassina Traoré druk op Vaessen, waardoor de bal werd ingeleverd bij Van de Beek. De middenvelder speelde Ziyech aan, die vanaf randje zestien op de Belgische doelman schoot. Na een voorzet van de Marokkaanse spelmaker kon Traoré de bal niet controleren.

De Waalwijkers kregen hun grootste kans nadat Gaari Sylla Sow diep stuurde. De spits schudde Lisandro Martinez af, maar doelman André Onana kon ingrijpen.

Rentree Blind

Daley Blind maakte na zijn rust zijn rentree in de Johan Cruijff ArenA. De verdediger viel woensdag al in tegen Vitesse. Ziyech werd uit voorzorg naar de kant gehaald. In de 52e minuut verdubbelden de Amsterdammers de voorsprong via Traoré. Tadic stuurde Van de Beek weg, die hem aflegde op de spits. Een paar minuten later verraste Babel Vaessen in de korte hoek, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Vlak voor tijd besliste Huntelaar het duel op aangeven van Nico Tagliafico: 3-0. 

AZ verloor zaterdagavond met 2-0 van FC Twente, waardoor het gat tussen de Noord-Hollandse ploegen nu zes punten is. Komende donderdag spelen de Amsterdammers uit tegen Getafe in de Europa League. 

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico; v/d Beek (Ekkelenkamp/79), Ziyech (Blind/46) , Eiting; Tadic, Traoré (Huntelaar/61), Babel

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Delcroix, Mulder (Meulensteen/46), Quasten; Leemans, v/d Venne (Reijnders/73), Rienstra; Sow (Elbers/83), Bilate, Hansson