Ga naar Content

Balende Dani de Wit: "Dit was schandalig"

AZ heeft voor de tweede keer op rij een pijnlijke nederlaag geleden. Woensdagavond werden de Alkmaarders door NAC uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi en zaterdagavond was FC Twente met 2-0 te sterk. Dani de Wit was na afloop van de wedstrijd hard in zijn analyse.

"Dit was schandalig", zei de middenvelder. "Het valt niet te begrijpen en het mag ons niet overkomen. Maar dat zeggen we nu al een paar keer dus we moeten echt bij onszelf te raden gaan hoe dit kan."

Volgens De Wit ontbrak er met name wat aan de instelling bij de Alkmaarders. "Het begint bij passie en strijd maar vandaag was het te gemakzuchtig. Dat is zonde want we kunnen ons dat niet veroorloven, zeker niet als we wat willen dit seizoen. De knop moet nu dus echt om."

Het begint bij passie en strijd maar vandaag was het te gemakzuchtig

AZ-middenvelder Dani de wit

Donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan nemen de Alkmaarders het in de Europa League op tegen LASK Linz. Ondanks de slechte resultaten kijkt De Wit met vertrouwen uit naar dat duel. "Nee, zorgen maak ik me zeker niet. We hebben dit seizoen al vaker laten zien dat we er uit kunnen komen maar het wordt weer een hele lastige pot. LASK Linz is een hele lastige tegenstander maar als wij ons van onze beste kant laten zien hebben we een hele goed kans."

Lees ook