Ga naar Content

Nieuwe trainer handbalvrouwen Volendam kent belang van cruciaal duel met V&L

VOLENDAM - Handbalclub Volendam maakte woensdag bekend dat Mark Neeft (links op de foto) de nieuwe trainer van de vrouwenploeg is. Hij is de vervanger van Ruud van den Broeck die afgelopen week op non-actief werd gesteld. 

Foto: Fred Mol

Toen de nieuwe trainer werd gepolst door het bestuur van de eredivisieclub hoefde hij niet lang na te denken. “Ik vind het ook wel een mooie uitdaging om te kijken of het trainen van vrouwen bij mij past. Het bestuur was blij dat er iemand binnen de club met de juiste papieren deze taak op zich wilde nemen."

"Het is natuurlijk anders als je zelf de touwtjes in handen hebt"

Trainer handbalvrouwen Volendam MARK Neeft

Neeft was de afgelopen maanden actief als assistent-trainer van het eerste herenteam. Hij erkent dat er verschil in beide rollen zit. "Het is natuurlijk anders als je zelf de touwtjes in handen hebt. Het voelt goed om de nieuwe trainer te zijn", laat hij weten aan NH Sport. 

Vol voor promotiepoule

Komende zaterdag spelen de handbalsters tegen directe concurrent V&L. De trainer verwacht dat er veel strijd wordt geleverd. “We staan op gelijke hoogte met ieder elf punten. Degene die wint, komt in de promotiepoule."

De tegenstander uit Limburg kan op veel steun rekenen. "Er komen twee supportersbussen mee vanuit Geleen. Daarom hebben we opgeroepen dat er zoveel mogelijk supporters moeten komen. Het wordt een volle bak. Als we winnen, zitten we waarschijnlijk bij de promotiepoule. Daar moeten we voor strijden. We kunnen dan niet meer degraderen."

Neeft heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg de promotiepoule gaat halen. “Mijn speelsters kunnen allemaal goed handballen. Het zelfvertrouwen is op dit moment minder, omdat we een aantal wedstrijden hebben verloren. We moeten het weer opvijzelen. Daar ben ik nu mee bezig", sluit de kersverse trainer af. 

Lees ook