Ga naar Content

Trainer Van den Broeck verrast door ontslag bij HV Volendam

VOLENDAM - Ruud van den Broeck en HV Volendam nemen afscheid van elkaar. De trainer zou eigenlijk aan het einde van het seizoen weggaan bij het handbalteam, maar kreeg vandaag te horen dat hij niet meer terug hoeft te komen. "Het is voor mij ook een verrassing", vertelt Van den Broeck aan NH Sport. 

Foto:

Onverwachts

De handbaltrainer uit Kudelstaart zag het vervroegde vertrek bij de club totaal niet aankomen en is dan ook volledig verrast door het besluit. "Als wij al een paar keer om de tafel hadden gezeten was het iets anders geweest, maar ik heb nul signalen gehad dat ik het niet goed zou doen. Vanochtend kreeg ik een verrassend telefoontje van algemeen manager Joost Ooms, maar ik heb totaal geen uitleg gekregen. Hij koos ervoor om mij te bellen en niet persoonlijk op te zoeken. Dus dat is het na vier jaar en daarmee moet je het doen", sprak een duidelijk verraste Van den Broeck.

"Ik vraag me af of Joost Ooms mij nog recht in de ogen kan aankijken"

Voormalig hv volendam-trainer ruud van den broeck

Op de website van de Volendamse club staat dat dit besluit unaniem in samenspraak met de spelersgroep is genomen. "Die uitspraak is voor Joost z'n rekening. Die mening delen andere bestuursleden niet. Een groot deel van de spelersgroep ook niet. Ik heb er alles aan gedaan en ik kan iedereen recht in de ogen aankijken. Ik vraag me af of Joost mij nog recht in de ogen kan aankijken."

Standpunt van de club

Joost Ooms blijft erbij dat er wel degelijk unaniem besloten is om afscheid te nemen van Van den Broeck. "Het is verschikkelijk om afscheid te moeten nemen van een icoon van de club, maar je werkt een jaar lang samen met een team en de afstemming daartussen moet goed zijn. Als er een verschil zit tussen de beleving van wat er aan de hand is, dan zegt dat wel wat over hoe het onderling met elkaar ging", aldus Ooms. 

Onder Ruud van den Broeck promoveerden de vrouwen van Volendam in recordtempo naar de eredivisie, maar hij verlaat nu dus per direct de club. Zijn assistent-trainer is ook per direct opgestapt.

Lees ook