Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Veelbesproken Hilversumse spoorbomen gaan dicht voor autoverkeer

12 februari 2020, 11.46 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De veelbesproken 'kleine spoorbomen' op de Hilversumse Schoolstraat gaan toch dicht voor autoverkeer. Dat stellen burgemeester en wethouders voor. Ze zien de afsluiting als beste keus om de gevaarlijke spoorwegovergang veiliger te maken. 

Foto: Google Streetview

Er is lang gesproken over wat er moet gebeuren met de spoorbomen. De spoorwegovergang wordt als 'onveilig' bestempeld. Daar was iedereen het wel over eens, maar er werd jaren gesteggeld over hoe dat moet worden opgelost. 

Andere opties

De keus wordt nu dus gemaakt om de spoorwegovergang helemaal af te sluiten voor autoverkeer, voor fietsers en voetgangers blijft er wel een oversteek.

Andere opties waren de verkeersstromen te scheiden: dat zou kunnen door de weg eenrichtingsverkeer te maken en alleen verkeer Hilversum in of uit over de spoorwegovergang te laten rijden. 

Raad aan zet

Het plan moet overigens nog verder uitgewerkt worden. Of de afsluiting voor autoverkeer ook echt doorgaat, hangt nog wel af van de Hilversumse gemeenteraad. Die moet op 1 april de knoop doorhakken. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!