Ga naar Content

Jong Ajax-trainer Van der Gaag na pak slaag: "Dit is Ajax-onwaardig"

UTRECHT - "Dit was een absolute wanprestatie die wij met z'n allen hebben geleverd. Dit was Ajax-onwaardig", aldus Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag na de 7-2 nederlaag tegen Jong FC Utrecht.

Bruno Varela - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Bij rust stond het nog 2-0 voor de Utrechters, maar de ploeg uit de Domstad liep al snel uit naar 4-0. Trainer Mitchell van der Gaag stak na afloop zijn mening niet onder stoelen of banken. "Ik ben vandaag boos. Als je er met 7-2 af gaat en je spelers opgeven, dan ben ik daar boos over. Wij hebben met z'n allen verloren, maar het kan niet dat je het zo laat gebeuren", is Van der Gaag duidelijk.

"Als je er met 7-2 af gaat en je spelers opgeven, dan ben ik daar boos over"

JONG AJAX-TRAINER MITCHELL VAN DER GAAG

De vrije dag die Jong Ajax zou hebben deze week is door de trainer ingetrokken. Toch staat er geen straftraining op het programma. "Wij moeten daarin niet overdrijven, maar dit kan niet zomaar gebeuren. Zeker de oudere jongens die moeten beseffen dat het team-gebeuren het belangrijkste is. Als wij dat met z'n allen niet kunnen overbrengen dan is dat een groot probleem", besluit Van der Gaag.

Na afloop mochten er geen interviews worden opgenomen met spelers van Jong Ajax. "Na zo'n nederlaag ga ik ze niet voor de leeuwen gooien", aldus de persdienst van Ajax.

Lees ook