Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Meer dan honderd meldingen in 't Gooi, maar echte problemen door storm blijven uit

10 februari 2020, 10.00 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Met meer dan honderd alarmeringen heeft de Gooise brandweer het gisteren flink druk gehad met storm Ciara. Maar toch valt de opgelopen schade alleszins mee, stelt een woordvoerder van de brandweer. Er vielen geen gewonden in 't Gooi.

Foto: Inter Visual Studio/Casper Bunschoten

Rustig had de brandweer het gisteren allerminst. De piepers van de Gooise brandweermannen gingen om de haverklap: Hilversum en Huizen waren met respectievelijk 31 en 21 meldingen koplopers. Hilversum haalt zelfs de landelijke top-5 als het gaat om de meeste meldingen van stormschade door Ciara. Ook vanmorgen waren er al weer vroeg meldingen.

Veel gewaarschuwd

"Het was me het dagje wel", concludeert brandweerwoordvoerder Ben Derriks. "Maar de mensen leken goed voorbereid en waren ook vooraf veel gewaarschuwd. Dat heeft heel erg geholpen."

Toen de storm gistermiddag rond 17.00 uur verder aantrok, riep de Gooise brandweer inwoners op om vooral binnen te blijven. De absolute piek van de storm moest toen nog komen. "Mensen hebben deze waarschuwing goed opgevolgd. Ik durf best te stellen dat er ook daardoor geen hele grote problemen zijn geweest."

Omgevallen bomen

Als de brandweer gisteren op pad moest, was het vooral voor omgevallen bomen en losgeraakte gevels of dakpannen. Zo blokkeerden omgevallen bomen enkele wegen, waardoor twee rijbanen van de snelweg A1 bij Laren en de oprit van de A27 bij Huizen en Blaricum. Met kettingszagen kon de weg snel weer vrij worden gemaakt. 

De brandweer zal vandaag nog enkele meldingen van stormschade wegwerken. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!