Ga naar Content

Omgevallen bomen en schade aan gebouwen door storm in 't Gooi

NOORD-HOLLAND - Omgevallen bomen en losgeraakte gevels en dakpannen: de storm van vandaag zorgt ook in ‘t Gooi voor problemen, maar nog niet voor heel gróte problemen. 

Foto: Inter Visual Studio/Casper Bunschoten

Hoewel het ook in 't Gooi al de hele middag goed stormt, vallen de gevolgen nog mee: van echt grote problemen in 't Gooi was geen sprake. 

De brandweer heeft het sinds het middaguur wel al razend druk met tientallen meldingen van stormschade. Zo moest de brandweer onder meer in actie komen doordat een boom langs de snelweg A1 bij Laren over het geluidsscherm heen viel en op de weg terecht kwam. Er vielen geen gewonden. 

De brandweer heeft de boom weggehaald. Twee rijstroken moesten voor enige tijd worden afgesloten.

Ruiten vallen naar beneden

Ook sneuvelden door de storm de kozijnen van een bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Huizen. Door de harde wind werden de ruiten los geblazen om vervolgens op de straatstenen in stukjes te vallen.

Op andere plekken in 't Gooi moest de brandweer ook in actie komen doordat bijvoorbeeld delen van daken of dakpannen loslieten.

Verder moet de brandweer de hele dag al meerdere keren op pad voor andere omgevallen bomen. Aan de Schapendrift in Blaricum waaide bijvoorbeeld een oude boom om. De metershoge boom blokkeerde de weg. De brandweer moest de boom in stukken zagen om de weg weer vrij te maken. 

Een grote loshangende tak van een boom zorgde aan de Weidehof in Bussum voor problemen. De tak dreigde op een bestelbusje te vallen. Dat busje kon net op tijd worden weggereden. De brandweer heeft de tak losgehaald.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!