Ga naar Content

Oud-AZ'er Tim de Cler juicht voor Feyenoord

ROTTERDAM - De wedstrijd van zondag AZ - Feyenoord is speciaal voor Tim de Cler. De oud-international speelde namelijk voor beide clubs in het verleden. "Ik ben toch meer voor Feyenoord."

Vlak naast de Rotterdamse Kuip ligt Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord. Op één van de velden vinden we een voormalig AZ-speler, Tim de Cler. De oud-linksback loopt deze maanden stage bij Feyenoord onder 16 en daar heeft hij veel plezier in. "Het is leuk om te zien als die jongens je dingen oppakken. Zelf heb ik trainers als Co Adriaanse, Louis van Gaal en Bert van Marwijk gehad en daar veel van geleerd."

Thuisgevoel bij AZ

De Cler speelde van 2002 tot 2007 bij AZ. Een periode die hem nog lang bij blijft. "Ik kwam op een moment dat de club weer wilde gaan bouwen, daarin ben ik meegegroeid. International geworden en veel goede en leuke spelers meegemaakt. Ik heb mij in Alkmaar echt thuis gevoeld." De Cler behaalde met AZ onder andere de halve finale van de UEFA Cup en miste op een haar na de landstitel met de Alkmaarders na het drama in mei 2007 tegen Excelsior.

Foto: Pro Shots / Dick Sluijter

Ron Vlaar

In zowel Alkmaar als Rotterdam heeft Tim de Cler jaren met Ron Vlaar samengespeeld. "Ongelooflijk sterke jongen. Wat hij allemaal heeft meeegemaakt met blessures. Heel knap en heel veel respect dat hij nog steeds zo voetbalt." 

"Ik ben toch meer voor Feyenoord, van jongs af aan al fan"

Oud-AZ'er Tim de Cler

De Cler kijkt uit naar zondag. Bij beide clubs heeft hij lang gespeeld, maar zijn liefde voor de Rotterdamse club steekt hij niet onder stoelen of banken.  "Ik ben al fan van jongs af aan en ik werk er nu. Maar ik heb ook veel aan AZ te danken. Dus als Feyenoord van één club moet verliezen, dan is het wel van AZ."

Flitsen van AZ - Feyenoord zijn zondag te beluisteren op NH Radio.  Erik-Jan Brinkman doet vanaf 14.30 uur verslag van het duel in het programma Helemaal NH. 

Lees ook