Ga naar Content

Slot ziet hand van Advocaat bij Feyenoord: "Meer teruggetrokken"

WIJDEWORMER - Aan beleving en sfeer geen gebrek afgelopen week op de training van AZ. En dat moet ook, want zondag wacht in eigen huis de kraker tegen Feyenoord. Trainer Arne Slot is dan ook tevreden over de inzet van zijn ploeg. "Het gaat goed en er staat een fantastische wedstrijd op het programma."

Eerder dit seizoen won AZ met 3-0 in de Kuip. Dat resultaat leidde er mede toe dat coach Jaap Stam vertrok. Zijn plek werd ingenomen door Dick Advocaat. Vervolgens liep het als een trein bij de Rotterdammers. Buiten de resultaten om merkt Slot ook een verschil in speelwijze. "Ze spelen nu iets meer teruggetrokken, iets compacter. Vaak komen ze er dreigend uit via de counter. Ze kiezen nu meer hun momenten om druk te zetten. Onder Jaap Stam zetten ze hoger druk op de helft van de tegenstander."

Dan de fitheid van het team. Ron Vlaar trainde woensdag nog apart van de groep. Zijn meedoen is dus twijfelachtig voor dit weekend. "We verwachten dat Ron Vlaar vrijdag gaat trainen, maar bij hem is het altijd onzeker hoe dingen zich gaan ontwikkelen. Maar ik ga ervan uit dat ik iedereen tot m'n beschikking heb."

 

Flitsen van AZ - Feyenoord zijn zondag te horen op NH Radio. Verslaggever Erik-Jan Brinkman is aanwezig in het stadion. De reacties na afloop van de wedstrijd zie je op nhsport.nl of via onze sociale kanalen.

Lees ook