Ga naar Content

Gerelateerde videos

Muntjes, messen en kogels: magneetvisser Michael exposeert zijn 'verdronken' metaal

DEN HELDER - Het is de droom van iedere magneetvisser. De vondsten van Michael Kramer uit Den Helder zijn binnenkort te zien in de vitrines van de Helderse historische vereniging. Michael is vrijwel iedere dag op pad om met zijn magneet de Helderse wateren af te speuren. 

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Michael is inmiddels een vaste gast aan de waterkant. "Vooral in het weekeinde staan er soms wel vijftien mensen te kijken, om te zien wat ik boven water haal." Vandaag heeft hij niet heel veel geluk. Wat muntjes, vooral veel schroot en natuurlijk een winkelwagentje. 

Gastank 

Het magneetvissen is niet zonder risico. Afgelopen week nog is een deel van de stad uren afgesloten toen Michael een zwaar, cilinderachtig voorwerp boven water probeerde te halen. "Het bleek gelukkig een oude gastank, maar ik heb wel granaten en een bom gevonden. Dat kostte me meteen een magneet van 150 euro, want die is mee de lucht in gegaan."

Lees ook

Het meeste oude ijzer gaat naar de schroot, maar de bijzondere vondsten gaan mee naar huis. "Ik doe niets weg. Met de Helderse Historische Vereniging heb ik afgesproken dat zij de vondsten tentoonstelling in de bibliotheek met kaarten en foto's van de grachten waar ik de spullen heb gevonden. Geweldig, daar ik doe ik het voor."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!