Ga naar Content

Erik ten Hag prijst zich gelukkig met jonkies

AMSTERDAM - Trainer Erik ten Hag is dolblij met Jong Ajax. "Wij hebben geprofiteerd van dat elftal", zei hij na de zege van zijn ploeg op PSV (1-0).

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Ten Hag was ooit lid van de coaches betaald voetbal toen directeur Jan Reker van die groep het idee uitwerkte om beloftenelftallen in een zo'n sterk mogelijke competitie te laten spelen. "Ik heb dat plan van harte gesteund", zegt Ten Hag. "Want die competitie voor beloftenelftallen stelde niets voor."

"Die competitie voor beloftenelftallen stelde niets voor"

Ajax-trainer erik ten hag

Inmiddels strijdt Jong Ajax al een paar seizoenen voor de titel van de eerste divisie. "En daar krijgen onze jonge spelers wel heel veel weerstand", aldus Ten Hag. "Wij hebben daar nu tegen PSV de vruchten van geplukt."

2002003 Ten Hag over beloften - NH Nieuws

Ajax startte met Ryan Gravenberch en Carel Eiting, die voor de winterstop nog voor Jong Ajax speelden. Ook Sergiño Dest had een basisplaats. "Hij speelde vorig seizoen nog in onze ploeg voor spelers jonger dan 19 jaar", vertelt Ten Hag, die Perr Schuurs en Lisanna Taroré ook nog liet invallen tegen PSV. "Als je veel blessures hebt, dan is het fijn dat je zulke jongens achter de hand hebt."

Lassina Traoré

Dat Traoré geen basisplaats had, was een kleine verrassing. De spits is echter niet boos op de trainer. "Ik ben gemotiveerd om te spelen, maar ik moet blijven werken en wachten op mijn kans", zegt hij.

"Het was lastig voor ons om de 1-0 voorsprong vast te houden. Maar we hielden het knap vol en soms is het ook wel eens goed om dit soort wedstrijden te spelen. Want in Europa kan het ook zo gaan dat we een kleine voorsprong moeten verdedigen", aldus de aanvaller uit Burkina Faso.

Lees ook