Telstar onderuit tegen Almere City FC in doelpuntrijk duel

ALMERE - Telstar is vrijdagavond de koppositie van de derde periode kwijtgeraakt. De Velsenaren verloren in een doelpuntrijk duel van Almere City FC: 4-2. In de rust stond het nog gelijk.

Voor de wedstrijd ging het vooral over het lot van Reda Kharchouch. Zou de spits van Telstar nu vertrekken naar Sparta of niet? Hij zat niet bij de selectie, in zijn plaats speelde Glynor Plet samen met Elayis Tavşan. Uiteindelijk bleek de spits toch te blijven.

Benaissa Benamar opende de score in de achttiende minuut. Plet liet de bal lopen na een afgeslagen corner en de verdediger kon uithalen. Een kluwen spelers van Almere City FC protesteerde bij de scheidsrechter vanwege vermeend buitenspel, maar dat had geen zin.

Doelpunten Verheydt

Al snel keerde Almere City de wedstrijd om. Na een goede rush over de rechterkant bediende Bensabouh Thomas Verheydt. De aanvaller twijfelde niet en jaste de gelijkmaker tegen de touwen. Even later maakte hij ook de tweede voor Almere City. Zijn eerste poging werd nog gestuit door Sven van der Maaten, maar de rebound ging erin.

Plet trok op zijn beurt de stand weer gelijk. De bal stuiterde na een eerder afgeslagen aanval dwars door de Almeerse verdediging en uit de draai schoot de spits zijn ploeg op 2-2.

Telstar kwam in de tweede helft twee keer goed weg; eerst miste Nick Venema een kans en even later gaf scheidsrechter Martin Peréz geen strafschop na een handsbal in het strafschopgebied van Telstar. Een kleine twintig minuten voor tijd kreeg Anass Ahannach de bal prachtig aangespeeld vanuit de verdediging en stond in één keer voor Van der Maaten. Hij omspeelde de doelman en scoorde: 3-2.

Venema

Daar bleef het niet bij. Venema scoorde nu wel uit een voorzet van Youri Loen. Even daarvoor schoot de thuisploeg nog hard op de lat. Telstar verloor met 4-2 en bleef daardoor op 36 punten. De ploeg van Jonker staat nog steeds achtste, maar is de koppositie in de derde periode kwijtgeraakt aan FC Volendam.

Opstelling Almere City FC: Smits; Hammouti, Mirani, Balker, Absalem; Bensabouth, Ahannach, Loen; Kaandorp (Hunte/68), Verheydt (Kip/85), Venema (Harrison/89)

Opstelling Telstar: Van der Maaten; Bronkhorst (Fernandes/88), Benamar, Korpershoek, El Yaakoubi, Najah; Gilmour, Lynen (Sno/79), Van Doorm (Springer/88); Tavşan, Plet