Ga naar Content

Jonker over Kharchouch: "Ik snap hoe hij zich voelt"

ALMERE - Reda Kharchouch zit niet bij de selectie van Telstar voor de wedstrijd tegen Almere City vrijdagavond. Hij zit teleurgesteld thuis, nadat Telstar een bod van Sparta voor de aanvaller heeft afgeslagen. "Het is nog geen twaalf uur, er kan nog van alles gebeuren", aldus trainer Andries Jonker tegen NH Sport.

Foto: Pro Shots/Remko Kool

"Laat in de week heeft Sparta zich gemeld voor Reda", aldus Jonker voor de wedstrijd. "Ze zijn tot een akkoord gekomen met hem en zijn zaakwaarnemers. Voor zover ik weet nog niet met Telstar. Reda wil heel graag de stap maken naar de eredivisie, dat snapt iedereen. Maar daar hoort wel bij dat Telstar met Sparta tot overeenstemming komt."

"We hebben ons huiswerk gedaan, maar de tijd tikt door"

telstar-trainer andries jonker

Jonker heeft vanochtend gesproken met Kharchouch. "Ik heb hem verteld dat ik snap hoe hij zich voelt: volgens mij is het het beste als je lekker thuis blijft en we bellen morgen. Je moet spelers op het veld hebben die er met hun hoofd bij zijn. Dat mag je op dit moment niet verwachten van Reda. Daarvoor is de teleurstelling vooralsnog te groot. Maar het is nog geen twaalf uur, er kan nog van alles gebeuren."

Mocht de spits wel verkocht worden, dan heeft Telstar direct een probleem in de voorhoede. "We hebben ons huiswerk gedaan", zegt Jonker." Maar de tijd tikt door... Tegelijkertijd hebben we met Glynor Plet een uitstekende vervanger."

Lees ook