Ga naar Content

Geen sprake van uitbraakpoging Dino Soerel, wel vermoedens

HEERHUGOWAARD - De tot levenslang veroordeelde topcrimineel Dino Soerel heeft niet geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis Zuyderbos in Heerhugowaard. Dat zeggen zijn advocaten en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). "Van een uitbraakpoging is geen sprake geweest", twittert het advocatenkantoor.

Foto: Google Streetview
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigde gisteravond dat het om 'vermoedens van een uitbraakpoging' ging. Soerel is daarop overgebracht naar de extra beveiligde gevangenis (EBI) in Vught.

 

Lees ook

Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bevestigt dat vanmiddag. 'Zoals gisteravond al aangegeven gaat het om vermoedens. Er is geen sprake van een uitbraakpoging zoals twee weken geleden aan de orde was.'

Ook Omar L. naar Vught

Twee weken geleden probeerden vier mannen crimineel Omar L. te bevrijden uit de gevangenis in Zutphen. Hij wordt gezien als kopstuk van de onderwereld. Zijn ontsnapping mislukte door een lege accu van een slijptol, waarmee zijn handlangers een deur probeerden te forceren. Ook hij is overgebracht naar Vught.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!