Start van hoofdcontent

SCHAGERBRUG

nl

Dorp strijdt voor woningbouw tegen vergrijzing: "Schagerbrug wordt een groot bejaardenhuis"

31 januari 2020, 10.11 uur · Door Jurgen van den Bos

SCHAGERBRUG - "Laat ons bouwen!" Met die boodschap zitten inwoners van Schagerbrug vandaag samen met de gemeente Schagen bij Raad van State. Er ligt al jaren een plan klaar, maar de provincie Noord-Holland houdt dat tegen. "Er moet nu wat gebeuren, anders wordt Schagerbrug een groot bejaardenhuis."  

Het gaat om het plan Buitenvaert dat al dertien jaar stil ligt. Er kunnen 40 woningen komen, maar de provincie wil het gebied behouden als vogelweidegebied. Volgens de gemeente zijn er bijna geen weidevogels. Bovendien heeft Schagen een ander gebied ter compensatie aangeboden. 

In alle vroegte stappen de Schagerbruggers in de bus naar Den Haag. "Het gaat me aan het hart. Sportverenigingen vergrijzen, scholen lopen terug. We willen niet meer wachten", vertelt Theo Groot van de dorpsraad aan NH Nieuws.

Wooncrisis

"De wooncrisis is echt heel groot", zegt wethouder Jelle Beemsterboer. Hij telt in Schagerbrug alleen al bijna 350 mensen die op zoek zijn naar en huur- of koopwoning. "Alles wat we kunnen bouwen, moeten we gewoon doen. Daarom stappen we nu naar de rechter."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!