Ga naar Content

Waarland krijgt eindelijk nieuwe sporthal: 'Hoop dat ie heel groot en mooi mag worden'

WAARLAND - Na jaren voorbereiding is in Waarland eindelijk de eerste paal de grond in gegaan voor een nieuwe sporthal. Het hele dorp heeft er financieel aan bijgedragen om de droom uit te laten komen: "Het is niet alleen de eerste paal, het is een echte mijlpaal."

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Onder toeziend oog van de leerlingen van het Kindcentrum Sint Jan werkte wethouder Joke Kruijt de eerste paal voor de sporthal de grond in, samen met een tijdcapsule met tekeningen en wensen van de kinderen. Dylan heeft een basketbal getekend: "Ik hoop dat de sporthal groot en mooi wordt."

Lees ook

Waarland wacht al jaren op een nieuwe sporthal. De oude was te klein en voldeed niet meer aan de eisen. "Het is geweldig," vertelt een trotse Theo Wever van Sportpodium Waarland aan NH Nieuws. "Heel Waarland heeft meegewerkt aan een veiling, waarmee het financieel mogelijk is geworden om de hal te bouwen." 

Eerste thuiswedstrijd

De nieuwe multifunctionele sporthal biedt straks voldoende ruimte voor handballers en zaalvoetballers. Zo kan handbalvereniging Con Zelo voor het eerst in haar 70-jarige bestaan zaalwedstrijden in het eigen dorp spelen en wordt zaalvoetbalvereniging FC Waarland nieuw leven ingeblazen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!