Ga naar Content

Heel Waarland veilt voor een nieuwe sporthal: 'We hebben de kampioenschoenen van Ron Vlaar'

Er staat wat te gebeuren in Waarland. Het hele dorp is in rep en roer voor de veiling zaterdagavond. Ruim 1200 stukken worden geveild om geld bijeen te brengen voor een nieuwe sporthal.

Ad Boekel en Piet Houtenbos van de veilingcommissie rijden af en aan met 'kavels', veilingstukken die telers en mensen uit het dorp hebben geschonken voor de veiling. "Hier een schilderij van een Waarlandse kunstschilder. Dat moet minstens 75 tot 100 euro opbrengen."

De sportzaal is op
De huidige sportzaal in Waarland is dringend aan vervanging toe. "Het dak is op, de vloer is op en willen groter, een sporthal. Er is anderhalf miljoen euro nodig en wij hebben als sponsorcommissie besloten de veiling te doen", vertelt Ad Boekel aan NH Nieuws.

Ron Vlaar
Er ligt al een klein deel van de veilingstukken in het dorpshuis waar de veiling morgenavond plaatsvindt. "Hier een shirt van schaatsster Antoinette de Jong, een shirt van Riedwald die bij Ajax heeft gevoetbald en een gesigneerd shirt van Ron Vlaar en de schoenen waarmee hij kampioen is geworden met AZ."

Lees ook: Veiling voor Rijper Cultuurhuis

Dat alle veilingstukken zijn geschonken vanuit het dorp geeft een goed gevoel, zegt Piet Houtenbos van de veilingcommissie. "We horen alleen maar positieve berichten over dat we hiermee bezig zijn. Daar zijn we trots op."

De veiling voor de sporthal start zaterdagavond om 19:30 in het dorpshuis aan Kerkstraat in Waarland. Ad Boekel kan niet vaak genoeg zeggen: "Iedereen is welkom!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos