Ga naar Content

Veiling cultuurhuis De Rijp groot succes: "We zijn er"

DE RIJP Het is gelukt: cultuurhuis De Groene Zwaan in De Rijp heeft 40.000 euro opgehaald voor de hoognodige restauratie van het pand. Vandaag werd via een veiling de laatste 12.000 euro opgehaald. Met de opbrengst van bedrag kan de organisatie laten zien dat er draagvlak is het gebouw in ere te herstellen.

Er is namelijk 407.000 euro nodig om de buitenkant weer piekfijn in orde te krijgen. De afgelopen paar dagen werd er achter de schermen al 30.000 euro opgehaald via crowdfunding. Tijdens een speciale veiling werd door gulle giften van de Rijpse gemeenschap het einddoel van 40.000 euro gehaald. "We zijn er dus", vertelt een dolgelukkig Maaike Bosma, een van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie. 

Lees ook: Crowdfunding voor vervallen cultuurhuis De Rijp: "Het is gewoon een fijn theatertje"

Met dit bedrag, wat tien procent van het totale bedrag is, kan de organisatie fondsen en andere geldschieters zoals de gemeente en de provincie werven. "We hopen dat zij ons nu willen ondersteunen tot aan die vier ton", aldus Bosma

'Anne bedankt'
NH-verslaggeefster Anne Klijnstra was vandaag aanwezig bij de veiling en wilde graag een steentje bijdragen. Daarom bood zij zichzelf als veilingitem aan. Degene die het hoogste bedrag biedt, mag met Anne mee op Reportage.

Razendsnel werd er tegen elkaar opgeboden. Het bedrag bleef steken op 250 euro, maar in de laatste seconde ging er toch nog een bordje omhoog en werd het eindbedrag vastgesteld op 290 euro. Dit tot groot genoegen van de veilingmeester: "Ontzettend bedankt, Anne."

Vaartocht 
Een 'dagje met Anne' was niet het enige item dat voor veel geld werd geveild. Zo ging er een vaartocht met een loods in IJmuiden voor 1500 euro over de toonbank. 

Foto: NH / Anne Klijnstra