Ga naar Content

Hilversumse wijk gebukt onder diefstalgolf: scooters gestolen en gesloopt

HILVERSUM - Een paar gestolen scooters en zelfs een poging tot het stelen van een 'slimme deurbel'. Hilversum-Oost wordt de afgelopen week niet alleen geteisterd door vandalisme, er wordt ook veel gestolen. Buurtbewoners trekken aan de bel. 

Foto: Cristina Staalman

"De afgelopen maanden zijn er zover ik weet 3 scooters in mijn wijk gesloten. Om de haverklap worden er ook scooters in vijvers gevonden", vertelt een buurtbewoonster aan NH Nieuws.

Zelf was ze ook slachtoffer van diefstal. "Mijn scooter is uit de voortuin gestolen. Ik heb een tip gekregen waar die zou kunnen staan. Ik heb hem toen aan het einde van die straat gevonden. Hij was flink beschadigd".

Al langer bezig

De groep is volgens haar buurtbewoners al een lange tijd bezig. "Ze stelen brommers, halen ze uit elkaar en verkopen onderdelen door. Ze laten daarna de scooters flink beschadigd achter". 

De politie laat aan NH Nieuws weten dat zij dit beeld van de buurt niet herkent. Wel roepen ze bewoners op om aangifte te doen. 

Beschadigde auto's 

Niet alleen scooters zijn het doelwit. In wijken in Hilversum worden de laatste tijd ook veel auto's beschadigd. De ruiten worden ingeslagen, auto's worden bekrast en banden worden lek gestoken.

Lees ook

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!