Ga naar Content

Man die zwangere vrouw uit auto trok was verward én verstandelijk beperkt

WOGNUM - De instelling waar de man verblijft die deze week meerdere automobilisten in de omgeving van Wognum de schrik van hun leven bezorgde, betreurt de incidenten. De man haalde donderdag het nieuws door onder andere een zwangere vrouw uit haar auto te trekken. "Dat vinden wij heel erg", laat de Stichting WilgaerdenLeekerweideGroep weten in een persbericht. 

Foto: Google Street View

In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat de man verward was, maar volgens de stichting was dat niet zo. De instelling wil het misverstand dat er mensen met een psychiatrische en justitiële achtergrond worden opgevangen, uit de wereld helpen. In plaats daarvan biedt de organisatie onderdak aan mensen met een verstandelijke beperking die acute zorg nodig hebben. 

De man die de automobilisten belaagde, staat bij zijn verzorgers bekend als vriendelijk en zachtaardig. Hij zou vrijwillig hulp hebben gevraagd en daardoor ook niet opgesloten zitten of beperkt worden in zijn vrijheden.

Hoe het mis heeft kunnen gaan, is niet bekend bij Leekerweide.  De stichting houdt contact met verschillende andere instanties en  maakt deel uit van het samenwerkingsverband Meldpunt Acute Zorg.

Lees ook

Leekerweide geeft aan dat zij met alle betrokkenen in gesprek willen gaan en uitleg willen geven over de ontstane ophef. Ze hopen dat iedereen kan begrijpen dat ze alle plaatsingen zo zorgvuldig mogelijk willen doen en dat de veiligheid van cliënten, medewerkers en omwonenden voorop staat.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook