Ga naar Content

Waterpolosters met veel vertrouwen richting halve finale

BOEDAPEST - Er lijkt geen stoppen aan. Na alle groepswedstrijden op het EK te hebben gewonnen werd dinsdag Slowakije met 22-2 aan de kant gezet. In de halve finale staat Rusland te wachten. "We maken een goede kans, maar hij is nog niet binnen."

Foto: Pro Shots / Insidefoto

Voor de wedstrijd tegen Slowakije hadden de Nederlandse speelsters er veel vertrouwen in dat ze de halve finale zouden bereiken. "We moesten gewoon winnen, dat zijn we aan onze stand en ons spel verplicht. Dat hebben we ook gedaan", vertelt de Purmerendse speelster Kitty-Lynn Joustra. "Je bent blij met elke overwinning, je moet er toch weer staan. Het was belangrijk om met een goed gevoel het bad uit te stappen en dat is gelukt", vult de Zaanse Bente Rogge aan. 

"Je hebt die pot tegen Rusland zeker niet makkelijk gewonnen"

Waterpoloster Kitty-lynn joustra

In de halve finale neemt Oranje het op tegen Rusland, dat in hun kwartfinale Italïe versloeg. Zeker geen makkelijke tegenstander, zo weet ook Rogge: "We hebben Rusland in de voorbereiding ook al getroffen. Toen hebben we een keer gewonnen en een keer verloren. Die wedstrijden zijn aardig tegen elkaar af te strepen, dus je weet dat het een lastige pot gaat worden." 

Toch heerst er binnen de groep bovenal een gevoel van zelfverzekerdheid. "We hebben veel vertrouwen in elkaar. Je hebt die pot tegen Rusland zeker niet makkelijk gewonnen, maar als we in onszelf vertrouwen dan kan het zeker goedkomen. We maken een goede kans maar hij is zeker nog niet binnen. We zijn erg in het toernooi gegroeid en hopen morgen weer een volgende stap te kunnen zetten", vertelt Joustra. 

Lees ook

De halve finale tegen Rusland begint donderdagavond om 19.00 uur. Mochten de waterpolosters de finale halen spelen ze die zaterdag om 17.30 uur tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en gastland Hongarije.