Ga naar Content

Nederlandse waterpolosters denderen door naar halve finale EK

BOEDAPEST - De Nederlandse waterpolovrouwen waren in de kwartfinale van het EK met ruime cijfers te sterk voor Slowakije. Oranje versloeg de Slowaken met 22-2 en heeft daardoor alle wedstrijden op tot nu toe gewonnen. 

Foto: Pro Shots / Insidefoto

De score werd al na 24 seconden geopend door de Purmerendse Kitty-Lynn Joustra. De Slowaakse tegenstander wist pas in het laatste kwart de Nederlandse keepster voor het eerst te passeren. Het is geen verrassing dat de Nederlandse vrouwen Slowakije weten te verslaan. Oranje is regerend Europees kampioen werd overtuigend eerste in de groep, waar Slowakije als vierde in hun groep eindigde.

Geen verrassing

"Als wij kijken naar het kwaliteitsverschil gaan we er wel vanuit dat we die wedstrijd winnen. Het voelt een beetje alsof we al met één been in de halve finale staan", vertelde de Zaanse speelster Bente Rogge voor de wedstrijd tegen NH Sport. 

In de halve finale neemt Oranje het op tegen Rusland, dat in de kwartfinale met 13-7 te sterk was voor Italië. Deze wedstrijd begint donderdag om 19.00 uur.

Lees ook